Resum
L’eutrofització
de l’aigua costanera (entesa
com un augment desproporcionat
de l’alga provocat per una
aportació excessiva de
nutrients al medi) resta qualitat
a l’aigua per a lús
humà i també pot
provocar que desapareguin les
praderies de Posidonia oceanica.
L'aportació de nutrients a l’aigua de la costa pot estimular l’extensió de l’alga que neix sobre les fulles de la Posidonia oceanica (macroalgues epífites), cosa que afecta negativament el creixement d’aquesta espècie i la supervivència.
Epifitos Posidonia Oceánica |
Com a efecte contrari, els herbívors, pel fet que s’alimenten d'aquesta alga, poden reduir els efectes negatius provocats per una aportació excessiva de nutrients al medi.
El coneixement actual no ens permet fer prediccions sobre l'evolució de l'equilibri ecològic entre la Posidonia oceanica i les algues epífites que les colonitzen després que augmenti l'aportació de nutrients, ni identificar quins nivells de desenvolupament poden ser considerats indicadors d’eutrofització de l’aigua costanera.
Més
informació
Participants
Investigador principal
Jorge Terrados Muñoz