banner_estatic
x
Composició i estructura espaciotemporal de les comunitats suprabentòniques de crustacis de les platges de les illes Balears
 
 

Resum

Les administracions públiques que tenen competències en la gestió de les zones costaneres intenten solucionar el problema de la regressió de les platges mitjançant regeneracions successives, unes actuacions que sovint provoquen protestes socials a les Balears. Els estudis d'impacte ambiental que solen acompanyar aquestes actuacions són molt vagues quant a l'efecte que té l'abocament d’arena sobre les comunitats animals i el funcionament de l'ecosistema de les platges. A més, generalment es limiten a recomanar que no s'enterrin les comunitats de la planta fanerògama marina Posidonia oceanica durant el procés de regeneració, sense tenir en compte altres factors biològics i ecològics. Els crustacis suprabentònics (isòpodes, amfípodes, misidacis, cumacis, copèpodes calanoides, etc.) constitueixen les poblacions preponderants de les platges arenoses.

nuau  
Amb aquest projecte ens proposam abordar, al llarg d'un cicle anual, la caracterització faunística i ecològica de dues platges de les Balears que no han estat regenerades (el Trenc i la Canova), sobre la base de les comunitats d'aquests organismes.


Més informació

 

 

 

 

 

 

 

Participants

Investigador Principal:

Damià Jaume Llabrés

Investigadors participants:

Susana Gallego Martínez